2013-06-21

Rózsa lekvár - SAD 16.

Tobzódunk a nyárban, a rózsák édes illatukat ontják, gyönyörű vörös színük igéző és csábító. Lekvárfőzésre csábító. SüniSüti 16. SAD (Süss, Alkoss, Díszíts) kiírására nevezem be a lekváromat.



Leszedtem két jó nagy maréknyi rózsaszirmot. Vörös rózsaszirmot.
Az egyik maréknyi szirmot 2 dl forrásban lévő vízzel leöntöttem és állni hagytam, hadd engedjék ki szirmok a szín és illatanyagukat.



Amikor kihűlt, hozzáadtam a többi szirmot is és forralni kezdtem; majd botmixerrel pépesítettem.


Bloggerinák tapasztalata alapján citromlevet adtam a rózsapéphez, mely cseppenként varázsolta vissza a rózsák csodás színét.


A 3:1 zselésítőnek megfelelő arányban cukrot adtam hozzá. Az előírás szerint befejeztem a rózsa lekvárt, üvegbe töltöttem - tótágas, dunszt - pózolás.


Különleges íz, csodálatos szín.

11 megjegyzés:

  1. Ugye rózsaszín szirmokkal is működik? :-DD Nekünk ugyanis az van özön és szívesen kipróbálnám! Azt meg tudod mondani hogyan kell rózsavizet készíteni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztosan - akkor talán kicsit halványabb lesz. Nem az a rózsavíz, ami a második képen van?

      Törlés
    2. De lehet...na még utánanézek! :) Köszi!

      Törlés
  2. Ági nagyon guszta lett, köszönöm szépen a nevezést! :D

    Én készülök rózsavízzel, ma kerül ki a blogomra a recept ;)

    VálaszTörlés
  3. Álljunk meg egy szóra! Rózsából lekvárt?! Még sosem hallottam róla, de igencsak kóstolásra csábít!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Érdekes metamorfózison megy át a színe készítés közben :)

      Törlés
  4. De gyönyörű! ❤
    Gratulálok!

    VálaszTörlés
  5. Elkészítettem, köszönöm szépen a leírást!
    Bejegyzést készítettem róla a blogomon.
    Szép estét kívánok!
    Emőke

    VálaszTörlés