2013-12-11

A változatosság kedvéért: birsalma

Én kérek elnézést. A viszonylag hosszú szünet után még elhoztam a szezon utolsó (de, biztosan az utolsó) birsalmából készült finomságát.



Az úgy kezdődött, hogy nagyon kíváncsi lettem a gasztro blogokon több helyen felbukkant gyümölcsbőrre. Alapesetben ezt a sütőben kellene szárítani, de a birsalma cukorfelvevő képességét kihasználva a birsalmasajt mintájára készítettem el.



A szokásos 80%-os cukortartalommal a sütőpapírra nagyon vékonyan (jövőre még vékonyabban) felkentem a felfőzött birsalmát és szárítottam, szárítottam, szárítottam és szárítottam.



Derelyemetszővel vékony csíkokat vágtam, feltekertem és pózolásra terelgettem őket.



Felhasználása így. Vagy máshogy ...

4 megjegyzés:

  1. Már pont azért jöttem, hogy hiányoljalak...de így marad a nyálcsorgatás... :-DDD Jó, hogy itt vagy!!

    VálaszTörlés
  2. Milyen jó, csak így elrágcsálni is:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mint régen a bocskorszíj - csak ez nem feketíti be nyelved :)

      Törlés