2013-12-13

Karácsonyi menü

Marka FB oldalán karácsonyi menüötleteket kért. Ilyen invitálásnak nehéz nemet mondani (miért is tennénk ilyen botorságot - jó ötleteket kaphatunk), ezért én is megosztottam Vele az idei tervezettet.

Főételnek baconbe göngyölt sertésszűzpecsenyét tervezek fetával töltött sült paprikával.

A hártyázott, formázott (vékony végét levágtam) szűzpecsenyéket besóztam, frissen őrölt feketeborssal megszórtam, majd begöngyöltem a hajszálvékony szalonnával.


Előmelegített sütőben aranybarnára sütöttem. A húst szeletelés előtt feltétlenül pihentessük; de fél-egy napos pihenő sem válik a rovására!


A kápia paprikákat megmostam, kicsumáztam és forró olajban gyorsan körbepirítottam. Épp csak annyira, hogy a paprika húsa megpuhuljon, de ne feketedjen meg.


Miután a paprikák kihűltek, megtöltöttem áttört és egy kanál tejföllel lazított fetasajttal. Hűtőben dermesztés után felkarikáztam.

A tál közepén madársalátára halmoztam a fetás paprikaszeleteket; védelmi kört alkottak a szűzpecsenye szeletek.


Amiért javaslom ezt (vagy hasonló tál) készítését: a húst megsüthetjük; a paprikát elkészíthetjük előző nap - így Szentestére csak a tál díszítése marad, mely max. 10 perc. Nos, Hölgyeim, Uraim?

6 megjegyzés:

  1. Gratulálok, gyönyörű és ínycsiklandozó!

    VálaszTörlés
  2. Válaszok
    1. Zazi, próba verzió elfogyott; az éles meg még nincs kész ... :)

      Törlés
  3. Csodás, csodás, nem is lehetne szebben tálalni :-) Nagyon gusztusos :-)

    VálaszTörlés