2014-01-02

Házi chips

A chips szó hallatán mindenki futásnak ered: vagy felé vagy el onnan. Ezt a chipset a hanyatt-homlok elmenekülők is szerintem kedvtelve fogják megnézni. Igen megnézni, mert már egy morzsa sem maradt belőle.Az inspirációt Gyomro-Sokk Kata kínálta - nem bántam meg, hogy ismét hallgattam rá és megvalósítottam az ötletét.

A karácsonyi - újévi forgatagban az ember sajnos hajlamos ár, hogy az "éhen fogunk halni" érzés kerítse hatalmába; ezért egyes élelmiszerekből a kelleténél többet halmoz fel. Ez nálam most a kifliben csúcsosodott ki - egész pontosan két kifli árválkodott kissé már szárazon a kosárban. 
Nosza tündököljenek átlényegülve egy kis szárított paradicsom olaj segítségével.

A kifliket vékonyra (3-4 mm) felkarikáztam, sütőpapírral (ez most többször használatos) bélelt tepsibe sorakoztattam.Mindegyik kiflikarika kapott néhány csepp extraszűz olívaolajat a szárított paradicsomról és durvára őrölt gyémántsóval hintettem meg.

A tepsit az előmelegített sütőbe toltam, szép barna színük elérése után már menekítettem is ki őket onnan.Ennyi. Kész. Tovább tartott most leírni, mint elkészíteni. Nem varázslat, de az íze már igen: enyhén sós, ropogós finomság a nyár ízével.

2 megjegyzés: