2014-03-13

Tökmagkrémes-spenótos tészta grillezett paradicsommal

Ismét egy olyan finomság következik, melyet Z vadászott. Ez talán az egyik legfinomabb tésztaétel, melyet valaha ettem.

Nem egy hipp-hopp elkészülő finomság, de megéri az időt ráfordítani.


Hozzávalók:
A tökmagkrémhez: 10 dkg hántolt tökmag, 1 dl extraszűz olívaolaj, só, bors
A tésztához: 50 dkg kagylótészta, 10 dkg koktélparadicsom, 2-3 evőkanál balzsamecet, 20 dkg friss spenót, 3-4 gerezd fokhagyma, 10 dkg mascarpone, só, bors, olívaolaj, sajt reszelni

A tökmagkrémhez a lehántolt tökmagot az olívaolajjal, sóval és őrölt feketeborssal robotgép segítségével pürésítjük. A tésztához nem használjuk el a teljes mennyiséget; jut még kenyérre vagy grillezett húshoz, zöldséghez is.


A koktélparadicsomokat félbevágva sütőlemezre ültetjük, meglocsoljuk a balzsamecettel és olívaolajjal, sózzuk és borsozzuk; majd sütőben meggrillezzük.


A tésztát sós vízben kifőzzük.


A spenótot megmossuk, leszárítjuk; a fokhagymagerezdeket vékony szeletekre vágjuk.

Forró serpenyőben egy kis olajat forrósítunk, rádobjuk a spenótleveleket, a fokhagymaszeleteket, sózzuk, borsozzuk.


Amint a spenótlevelek összeestek, hozzáadunk néhány kanál tökmagkrémet és a mascarponét. 


Összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a kifőtt tésztát.


Már csak a tálalás van hátra: a grillezett paradicsomot a tészta tetején elosztjuk, majd megszórjuk egy kevés reszelt sajttal.


Itt akár véget is érhetne a mese, de ez annyira finom, hogy másnap már újra ellenállhatatlan vágyat érzünk, hogy újra elkészítsük. Elkészítjük. Jó étvágyat!
Kíváncsian várom, milyen finomságot vadászik Z a jövő hétre.

4 megjegyzés:

  1. Ez a tökmagkrém nagyon jól hangzik, nem tésztával, de ki fogom próbálni:) Szép hétvégét:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem fogsz csalódni - csak úgy, kanalazni is lehet! köszönöm - szép hétvégét Nektek is :)

      Törlés
  2. Ez nálam is kipróbálós, istenien hangzik!!! :)

    VálaszTörlés