2014-06-18

Epres bodzavirágzselé

Ezt a finomságot kis késéssel tudom csak megmutatni, de jövőre is lesz tavasz!

Bodzavirágot az erdő alján szedtem, távol a forgalmas úttól - még az eső előtt, így a sok illatos virágpor mind a mi lekvárunkat gazdagította.Egy nagy üveget telezsúfoltam a bogárkáktól megszabadított virágfejekkel úgy, hogy két citrom is belekerült; majd feltöltöttem vízzel. A hűvös kamrában pihent két napot.
Ezután a vizet leszűrtem és cukorral főzni kezdtem. Közben néhány marék megmosott epret sűrűre főztem, botmixerrel pürésítettem.

A bodzazseléhez hozzákevertem az eperpürét, majd pektinnel beállítottam a kívánt állagot.Csírátlanított üvegekbe töltöttem a ragyogó színű zselét, néhány perces fejenállás után behúzódtak a hűtőtáskába dunsztolódni.Mesés reggeli kerekedett másnap: frissen sült zsemle és epres bodzavirágzselé.

2 megjegyzés:

 1. Csinos,gyönyörű,annyira ígéretes!:-)
  Hogy mosolyog szerényen abban az üvegcsében:-)
  Bodzazselé nálam is készült....... volna.Nem írom le kinek a blogján-ami ráadásul eléggé hírhedt-vettem a receptet...Nos cukorral,citrommal,vízben állni kellett hagyni 3 éjszakát a virágokat.Fel is forrt az egész,pedig hűvös helyen tároltam.Így nem lett bodzazselém:-(

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm :)
   Huh, az elég durva - veszélyes üzem tud lenni a bodza - persze zselé formában már nem.

   Törlés