2014-08-14

Összefoglaló VKF!65 Balatoni nyár

Tegnap még ezer fokban izzadtunk, ma pedig egész nap zuhog az eső, a hőmérséklet pedig még a 17 fokot sem éri el. Ez egy olyan igazi, magyar nyár - a Balatonnál. 

Úgy terveztem, hogy az összefoglalóval körbejárom a strandokat vagy településeket, esetleg az idősíkok között vitorlázunk; azonban a beküldött receptek alapján - melyeket nagyon szépen köszönök - inkább egy egész napi étkezés bontakozik ki.
Kezdjünk neki, már hallom, hogy többeknek korog a gyomra:

Ági a Konyhán innen - kerten túlról megosztotta velünk egy kedves gyermekkori élményét. Ráadásul nem csak elmesélte, hanem meg is sütötte ezt a gyönyörű kiflit. Bónuszként pedig mesés fotókat kaptam a nagy vízről. 
Eszter  a Tűpárna és habverő bloggerinájának ugyan nincsen sok emléke a Balatonról, de elkészítette a strandon majszolható cukkinis, sajtos puffancsot. Melyik gyermek ne lenne boldog, ha ilyen finomságot kapna a lubickolás után? 
Süni, a Süni Süti háziasszonya juhtúrós töltött lepényt készített. Mennyei finomság. Nem lennék meglepve, ha hamarosan jónéhány strandbüfé felvenné kínálatába! 
Konyhavirtuóz levendulás puszedlit csempészett az uzsonnás táskába, és ezt milyen jól tette. Gyors elkészítésénél már csak az eltüntetése megy hamarabb! A hamarosan kezdődő iskolai uzsonnacsomagolási-pánik finom megoldása lehet.Zsiri az örök nyári klasszikust, a lángost turbózta fel, illetve töltötte meg sós juhsajttal. Micsoda finomság! Lassan nyithatjuk is a saját parti büfénket! A hideg, téli estéken néhány falat nyarat csempészhetünk ezzel a finomsággal a család asztalára.A saját emlékem egy régesrégi nyarat idéz a Balatonról. Az alutálkákban rakott mindenféle kedvünk - és hűtőnk tartalma - szerint szabadon variálható. Télen szabadtűz hiányában a hagyományos sütőben is elkészíthető.Nagyon szépen köszönöm Minden Kedves Résztvevőnek, hogy drága idejéből áldozott egy keveset a VKF! 65 BALATONI NYÁR alkalmából egy kis főzőcskézésre.

A stafétát pedig ezennel átadom Süninek, a Süni Süti háziasszonyának. 

6 megjegyzés:

 1. ♥ Nahát! Tényleg egy klassz igazi balatoni menü kerekedett ki a végére! :) Most nekiülök és végigeszem. :D Köszönöm, hogy játszhattam!

  VálaszTörlés
 2. Köszönöm a bizalmat, hamarosan jövök a következő forduló kiírásával :)
  Sajnálom, hogy nem érkezett több balatoni finomság, de ezek mindegyike igazán guszta ;)

  VálaszTörlés
 3. Nagyon jó kis receptek gyűltek össze és köszönöm, hogy részt vehettem :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én köszönöm a részvételed :) Egy szűk körbe tartozni ... :)

   Törlés