2016-09-19

Kence parádé XV: Sült paprikás hummusz

Nea oldalán gyönyörű fotó adott ötletet a kamrában magányosan nézelődő csicseriborsó konzerv és a sütőben sült pritaminpaprika felhasználására.


A konyha élharcosa - a botmixer - ismét elvégezte a munka dandárját: pépesítette a csicseriborsó konzervet és a héjától megszabadított sült paprikát. 
Nekem már csak a "játék" maradt: a két krémet összekevertem sóval, fekete borssal és reszelt fokhagymával. 


Kóstolással beállítottam az ízét, majd a hűtőben hagytam összeérni.
Tálaláskor leheletnyi extraszűz olívaolajjal locsoltam meg és kenyérrudakkal tálaltam.

4 megjegyzés:

  1. Tulajdonképp soha nem ettem még csicseriborsót, el sem tudom képzelni milyen lehet, de téged ismerve biztos ízletes. Ezeket az általad elkészített kencecsodákat simán el tudnám képzelni leveles vagy mittudoménmilyen tésztából készült sütemény töltelékeként is....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) Köszönöm, Emőke! A csicseriborsót eddig én is csak nálam ettem, de szerintem egy autentikus hely hummusza biztosan jobbat tud. Leveles tésztára gondolsz? Hmm - szokás szerint jó gondolatod van :) Megfontolandó .... megfontoltam: szuper!

      Törlés