2017-04-23

Mákos kakaós csiga

Az utóbbi néhány napban nem volt az a csudaszép tavaszi idő; az embernek kedve támadt egy kis szív- és persze lakásmelengető sütemény elkészítésére.

Kakaós csiga volt az első gondolat, de tej- és tojásmentesen. Ezt a receptet alapul véve készítettem el a csigákat, de a tésztájába mákot is tettem. Mert nagyon szeretem.


Hozzávalók a tésztához: 10 dkg darált mák, 40 dkg liszt, 2,5 dl langyos víz, 8 dkg olvasztott margarin, 2 dkg élesztő, só, 8 dkg cukor

Én szárított élesztővel dolgoztam, így a fenti hozzávalókat összekevertem, bedagasztottam és megkelesztettem.


Hozzávalók a töltelékhez: 8 dkg olvasztott margarin, 1-2 evőkanál kakaópor, 8 dkg cukor

A töltelék hozzávalóit összekevertem és rákentem a kinyújtott tésztára.
Feltekertem, szeleteket vágtam belőle és sütőpapírra ültettem őket.


Előmelegített sütőben megsütöttem.


Porcukorral megszórtam és langyosan már ettük is. Pompás volt; sajnos gyorsabban elfogyott, mint szerettem volna. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése