2013-04-26

Mac and cheese betyárosan

Z egyik nap konkrét vacsora ötlettel állított haza: sütőben sült sajtos tészta.
Az NL Café-n meg is találtam a receptet.

Penne tésztát sós, olajos vízben megfőztem.
Egy evőkanál vajon megpároltam egy fej apróra vágott vöröshagymát és egy gerezd fokhagymát. Egy jókora darab csípős kolbászt felszeleteltem. és azt is megfuttattam a hagymákkal együtt. Lereszeltem 20 dkg emmentáli sajtot.

3 evőkanál vajat felolvasztottam, megpirítottam rajta 3 evőkanál lisztet, majd felöntöttem 4 csésze tejjel - habverővel nem túl sűrű besamel mártást készítettem; sóztam borsoztam.
Kivajaztam egy hőálló sütőedényt; a sütőt 180 fokra előmelegítettem.

Összekevertem a kolbászos hagymát, sajtot, besamelt a kifőtt tésztával majd a sütőedénybe öntöttem.

20 perc alatt pirosra sült a sajtos tészta.



A sajtos besamel utat talált a tészták belsejébe; a kolbász plusz csípős ízt adott. 
Jó kis recept!

2 megjegyzés: