2013-04-08

Töltött-rántott karaj

Most valahogy hús szerepel hússal. Rántott verziók tobzódnak. Tudom-tudom,  transzzsírsavak bandája leselkedik mindenfelé ...

Nos, ezt a receptet Z hallotta a rádióban, előadta és én - jó feleségként - iziben el is készítettem; és mennyire jól tettem!

Húsos, füstölt szalonnát megpirítottam; a zsírján megfonnyasztottam egy vékony szeletekre vágott vöröshagymát és néhány szelet csípős kolbászt, majd ráütöttem egy felvert tojást - azaz szalonnás-hagymás-kolbászos rántottát készítettem.



Sertéskarajt klopfoltam, sóztam, pihentettem, majd mindegyik szeletre egy kanál rántottát helyeztem.


Összehajtottam, majd a szokásos módon paníroztam és megsütöttem.


Petrezselymes rizs és házi csalamádé. Nagyon finom volt; sőt, még annál is jobb; és különleges; ízbomba.

4 megjegyzés:

  1. Hmmmm, istenien hangzik, kipróbálós recept!

    VálaszTörlés
  2. Imádom ezt a rántott húsos tobzódást! Ez is és az előző is nagyon tetszik:)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök neki - néha kell, szerintem :)

      Törlés