2013-04-02

Mákos szelet

Hölgyeim és Uraim, ki voksol a cím alapján sütemény receptre? Mindenki? 

... rossz válasz. Hús következik.

Kedvenc rádióadóm rántotthús versenyére érkezett pályamű receptjét hallottam és szinte azon nyomban elkönyveltem magamban,hogy ezt pedig ki kell próbálni.
A tett halála az okoskodás, ezért hamarosan el is készítettem. 

Hozzávalók: karajszeletek, tojás, liszt és egész mákszemek.

A karajszeleteket kiklopfoltam és besózva állni hagytam.

A szokásos módon paníroztam annyi különbséggel, hogy zsemlemorzsa helyett   mákszemekbe forgattam a hússzeleteket.


How Bizarre, how Bizarre  - dalolta OMC 1995-ben 

A köret fokhagymás zsíron megfuttatott, durvára laskázott spenót volt - Popeye is megirigyelhette volna.


A húst a szokásos módon megsütöttem és tálaltam.


Finom. Érdekes. Lesz máskor is. 

6 megjegyzés:

  1. Hűha a köbön! Hát nem is tudom.... Erre az ötletre tuti senki nem gondolt! ;-)

    VálaszTörlés
  2. Hűűűű! Aki ezt kitalálta......
    Nem égett meg a mák sütés alatt?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Először nekem is elállt a szavam :) Nem, nem égett meg - szép lassú tűzön sütöttem.

      Törlés
  3. használtam már szezám magot, felaprózott napraforgó magot, tört mogyorót, zúzott zabpelyhet de mákot EDDIG nem :D legközelebb kipróbálom

    máris látom, hogy a kedvencem az a "mindenmagos" lesz, mákos szezámos kukoricapelyhes...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. áááááá - ez az ötlet merénylet ebéd előtt! köszönöm

      Törlés