2013-04-17

Tejszínes medvehagyma mártás

Dübörög a medvehagyma-szezon, amikor tudunk, együnk belőle.

A hirtelen kitört tavasszal együtt beindult a tárcsán sütés is - Barátainkkal a szokásos módon (olívaolaj, szójaszósz, mustár, pirospaprika, őrölt feketebors)  bepácolt csirkemellet készítettünk.

Medvehagymát a mártásba vontam be - csak hadd brummogjon nekünk egy kis egészséget.

Egy jó nagy adag medvehagymalevelet megmostam, leszárítottam; majd vágódeszkán apróra vágtam.
Közben persze egy kicsit gyönyörködtem a harsogó zöld színében és a fura formákban.



4 dl tejszínt sóztam, borsoztam és főzni kezdtem, még langyosan hozzáadtam a felaprított medvehagymát és 4 evőkanál lisztet - csomómentesre kevertem.
Mikorra a tejszín felforrt, a mártás be is sűrűsödött.



Annyira tökéletesre sikerült, hogy másnap - a megmaradt csirkemellhez - ismét kellett egy szolid adagot készítenem Z kérésére. 

4 megjegyzés:

  1. Hmmmm, ez mennyei lehet! SZinte érzem is a számban az ízét!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm - valahogy sikerült jól eltalálni :)

      Törlés
  2. A medvehagyma bármiben, bármilyen mennyiségben, bármikor jöhet! Nem tudok leállni róla...:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm - még van a tarsolyomban a jövő hétre is!

      Törlés