2013-09-20

Hagymás uborkasaláta

Valahogy az Ágiknál mostanában nagyon inspiráló recepteket, képeket látok; pl. a következő savanyúság ötlete is Ágitól származik.Az uborkákat víz alatt alaposan megmostam, megsikáltam, majd kézi szeletelővel vékony karikákra vágtam. Az uborkához képest harmad mennyiségnyi vöröshagymát vékonyan felszeleteltem és összekevertem az uborka szeletekkel.

csalamádéhoz rendszeresen használt lével leöntöttem a hagymás uborkát, majd napon többször átkeverve 2 napig érleltem.Sterilizált üvegekbe szedtem a hagymás uborkasalátát és felöntöttem a levével. Ennyi. Viszonylag kevés munkával csodás savanyúságot csempészünk a télbe.A karácsonyi vacsora kísérőjeként majd eszünkbe juttatja az idei forró nyarat.


6 megjegyzés:

 1. Áginál csuda jó dolgok vannak:) Nagyon finom ez a saláta, imádom az ilyeneket én is, akár magában is fel tudném falni:) Szép hétvégét kívánok:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :) köszönöm - vigyél magaddal egy tálkával :)

   Törlés
 2. szeretném megkérdezni, hogy nem kell dunsztolni?? Vagy hogy marad meg télig?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia, A csalamádénál leírt módszer szerint kell készíteni; a felöntőlében van némi tartósítószer. Nem kell dunsztolni, de az üvegeket és a tetőket érdemes csírátlanítani (mikro, sütő). Sok sikert!

   Törlés