2014-01-23

Begolyóztam

Begolyóztam. Persze nem komolyan, de most a gömbölyű formák előnyt élveznek a tányéron. Főleg a desszertes tányéron.

Kétfajta sütés nélküli édesség készült: mandulás és mákos.

20 dkg őrölt mandulához 10 dkg darált kekszet és annyi sárgabaracklekvárt kevertem, hogy jól formázható, de ne száraz anyagot kapjunk. 
Golyókat formázunk majd olvasztott csokoládéval díszítjük.



A mákos roppantmód nem fotogén  közeli képpel nem is hergelem a kedves Olvasók idegrendszerét. 
20 dkg darált mákoz kevertem 10 dkg darált kekszet és annyi saját készítésű, cukor hozzáadása nélkül készült szilvalekvárt, amennyivel formázható masszát kapunk. Falatnyi golyókat formálunk.


Csak így máz nélkül, de őrölt magvakba, kókuszreszelékbe forgatva is kínálhatjuk. 

10 megjegyzés:

  1. Ha súlyos a begolyózásod dobjál erre néhány mákosat, hogy enyhüljenek a tünetek! ;-DDD Gyors és finom, nyami... :-P

    VálaszTörlés
  2. Szerinted nem fotogén a mákos? Irtó jól mutat a tányéron!

    VálaszTörlés
  3. Szerintem mindegyik verzió nagyon fotogén;-))
    Nem is tudom mennyi ideig maradna valami a tányéron:-)
    Csuda finomak,még Jane Austen teadélutánján is megállnák a helyüket!:-)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Óh, köszönöm - a teázáshoz Te értesz jobban!

      Törlés
  4. Szerintem meg nagyon jól néznek ki a fekete és a sárga golyók egymás mellett! Kérlek nézz be hozzám egy kis játékra : http://markakonyha.blogspot.hu/2014/01/ismerjuk-meg-egymast.html

    VálaszTörlés
  5. :D No úgy látszik kicsit elkéstem... Ha nem bánod, én is meghívlak a játékra, mert én is szeretnélek jobban megismerni! :)

    VálaszTörlés