2014-01-01

Szerencsemalac

A tavalyi (alig bő 10 órája véget ért 2013) év végi malac-roham hozzánk is bekukkantott. Jókívánság és finomság nem érkezhet elég korán ill. soha nincs késő - ezért bemutatom a mi kondánkat.
Kis család - kis konda - viszont mindegyik külön egyéniség.

Az alapötlet már talán nem is tavalyi, én inspirációt a Face Gasztroblogok csoportjában kaptam.

Kitekertem egy rúd előre kinyújtott leveles tésztát. Vizespohár nagyságú köröket (szám szerint 12) szaggattam - ezek a fejek (malaconként 2 db szükséges hozzá).
6 db orrot szaggattam egy apró kupicás (üres) pohár segítségével - az orrlyukakat egy hurkapálcával készítettem.
Elkészültek a fülek - malacfejenként kettő.


Összeállítás: egy tésztakorongot lekentem felvert egész tojással, ráhalmoztam apróra vágott sajt és sonka keverékét; a fejtetőre illesztettem a füleket, majd beborítottam egy újabb tésztakoronggal. A széleket jól összenyomkodtam. 
Ráillesztettem az orrot - majd az egész fejet lekentem tojással.



Egész borsok lettek a fekete gombszemek; majd irány az előmelegített sütő.


Egészséges barnára sülve keveredtek elő a malacfejek a sütőből.


Őkelmével kívánok nagyon boldog új esztendőt!

10 megjegyzés:

  1. :D De cukik! Boldog új évet kívánok én is Nektek! :)

    VálaszTörlés
  2. Boldog új évet kivánok Nektek is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) köszönöm! Nektek sokkal boldogabbat, mint a 2013-es!

      Törlés
  3. Gyönyörű a malackondád, csakis szépséges új évet hozhatnak! ;-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) köszönöm - Nektek is jusson a szerencséjükből!

      Törlés
  4. De cuki lett! Nagyon boldog új évet kívánok Nektek :-)

    VálaszTörlés
  5. Jópofa!:-)
    Boldog Új Évet nektek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm - Jó pifi-pofija van :)
      Boldog Új Évet nektek is!

      Törlés