2014-03-24

Gombakrém

Böjt van. És tavasz. Nomeg hóvége. Meg "kerüljük a bolti felvágottat" akció. A sorrend tetszőleges. A lényeg a reggeli kence.

Negyed kg csiperke gombát megtisztítottam, vékonyan felszeleteltem. Apróra vágtam egy fej vöröshagymát és egy csokor medvehagymát. 

5 dkg vajat megolvasztottam, melyen a felvágott vöröshagymát megpároltam. Hozzáadtam a gombát, sóztam és borsoztam. Miután megpuhult a gomba, rászórtam a medvehagymát és már csak egy percig kevergettem.

Kedvenc botmixerem segítségével pürésítettem.


Tálkába töltöttem és a hűtőben egy éjszakát pihentettem. 
A reggelihez frissen sült kiflit, paprikát, retket és uborkát kínáltam.

4 megjegyzés:

  1. Piszok jól hangzik, főleg mert imádom a gombát. <3

    VálaszTörlés
  2. Óóóóóóóóóóóó...micsoda finom kence...És nagyon jól néz ki,úgy gondolom kipróbálhatom én is,mondjuk pirítóssal,meg akár melegszendvicsként is egy kis sajttal a tetejét megbolondítva,igaz?;-)

    VálaszTörlés