2014-03-17

Marinált zöldségek

A szombati vacsora csirkefasírt volt - ez most fotó nélkül marad - legközelebb nagyobb figyelmet kap. 
Most a szürke eminenciás, a köret a főszereplő. 

Hozzávalók: 2 nyurga cukkini, egy kicsi padlizsán, 2 közepes fej vöröshagyma, 4 vékony sárgarépa, extraszűz olívaolaj, borecet, só, bors

A cukkinit, a padlizsánt és a vöröshagymákat vékony szeletekre vágtam, majd száraz serpenyőben megpirítottam minden oldalukat.


A sárgarépát burgonyahámozó segítségével vékony csíkokra vágtam.
A marinádhoz összekevertem az olívaolajat, borecetet, sót és frissen őrölt feketeborsot.

A sült zöldségeket a sárgarépacsíkokkal összekevertem, majd az egész keveréket a marináddal összeforgattam; egy órán keresztül pihentettem.


Pompás kísérő, de akár önálló szereplő is lehet. 

4 megjegyzés:

  1. NA ez lesz az a köret, amit sürgősen ki fogok próbálni :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Marka, ez mesés! Kíváncsi vagyok a véleményedre!!!!

      Törlés
  2. Egészséges finomság,ezt jól kimarináltad;-)))
    És biztosan nagyon finom is.....hajaj,olyan éhes vagyok....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm - nekem nagyon bejött - péntekre már újra ütemezve :)

      Törlés