2014-03-19

Rozsos kifli - a libazsíros kifli fejlesztése

A libazsíros kifli továbbfejlesztését Emőke kérésére kezdtem el. A tisztán teljes kiőrlésű rozslisztből készült első verzió nem lett tökéletes.

Nem adtam fel azonban a rozsliszt tesztelését; a mostani kifli lisztjét a következők szerint módosítottam: 2/3 rész hagyományos (BL55) búzaliszt; 1/3 rész teljes kiőrlésű rozsliszt. A libazsír és a tej mennyisége változatlan maradt.



Ha már hozzáláttam a tészta egészségesebbé alakításához, akkor nem álltam meg az 1/3 rész rozsliszt használatánál: apróra vágott hántolt tökmagot és zabpelyhet is használtam.


A megkelt tésztát jó vékonyra kinyújtottam, a háromszögeket halványan megkentem tejjel, majd rászórtam zabpelyhet és a vágott tökmagot.


Néhány háromszöget felvágott medvehagymával szórtam meg.


A háromszögeket a szokásos módon feltekertem, felvert tojással lekentem és előmelegített sütőben megsütöttem.


Ez a tökmagos/zabpelyhes változat felvágva.

Tökéletes állag, finom íz - elégedett vagyok ezzel a kiflivel is!

4 megjegyzés:

  1. Hát köszönöm szépen,Ági!
    Komolyan,ínycsiklandó a medvehagymás különösen.Az a 2/3 búzaliszt kicsit még zavaró,legfeljebb nem eszem meg egyszerre az összeset;-D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) szívesen - ez még csak az első próba - lesz még :)

      Törlés
  2. Én is elégedett lennék ha most azonnal ide teleportálnál egyet vacsorára... Nyithatom? ;-)

    VálaszTörlés