2014-04-09

Tonhal-fasírt Gordon után szabadon

Múltkor Gordon főzött egy nagyon egyszerű, de annál nagyszerűbb ételt tonhalkonzervből. A jófajta tonhalra szinte bármikor vevő vagyok; van is otthon jónéhány dobozzal, hogy megmentsen az éhhaláltól.

Gordon receptjét kicsit magyarosítottam, mert "véletlenül" nem volt otthon vízi gesztenye (persze az vesse rám az első követ, akinek alapból helyben jár a hűtőben). 

Egy doboz tonhalkonzervet lecsöpögtettem, hozzáadtam egy tojást, apróra vágott zöldpaprikát és egy csepp chilit, egy kis lisztet, sóztam, borsoztam; majd összekevertem annyi frissen készített házi zsemlemorzsával, hogy összeálljon.
Lapos pogácsákat formáltam, melyeket megforgattam zsemlemorzsában.


Egy kis ideig állni hagytam, majd kókuszolajban (vagy hagyományos napraforgó olajban ill zsírban) kisütöttem.


Petrezselymes rizzsel tálaltam. Nagyon kiadós; hidegen, másnap szendvicsbe is bekerült.

7 megjegyzés:

  1. Guszta! :-P De mi is az a vízi gesztenye? Nem csak a hűtőben, de a fejemben is híján vagyok.... :-DDD...szóval? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm - úgy nézett ki, mint egy meghámozott retek. Még nem néztem utána, lehet minden sarkon kapható :)

      Törlés
  2. Én is szoktam hasonlót, nagyon finom és egyszerű:) Gordonnak biztos mindig van vizi gesztenyéje otthon, nekünk földi halandóknak sajnos nincs:)

    VálaszTörlés
  3. Nekem is bejön, ezt most jól megjegyeztem :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) praktikus - a tonhal konzerv "nem kér kenyeret" :)

      Törlés