2014-05-06

Felvágott helyett - kacsa

A Bosnyák téri piacon szép kupac kacsaszárnytő kellette magát kedvenc csirkésemnél. 


Néhány darab beugrott a kosaramba, otthon pedig mosás és epillálás után a fazékba. Sós, zöldséges vízben megfőztem a kacsa szárnytöveket, majd a csontról aprólékos munkával leszedegettem a húst.

A kertből frissen felhúztam egy csokor újhagymát, melyet feldaraboltam.


Libazsíron a hús- és a hagymadarabokat összesütöttem.


A pirosra sült húsdarabokat apróra vágtam, sóztam, borsoztam; majd a zsírral összekeverve tálkákba töltöttem. Felszeletelt, friss hagymával díszítettem.



Hűtőben várta a másnap reggelt, amikor pirítós kenyeret kapott kísérőjéül.


Nagyon finom és variálható alternatíva a bolti felvágottaknak.

2 megjegyzés: