2014-10-27

Sajtos ropogós

Mához két hónapra, már bőszen mondogathatjuk, hogy "elmúltanak az ünnepek, de megmaradt a bájgli" - jobb esetben nem marad meg.
Lassan itt a Karácsony, ezért mostanában a készülődés lesz a középpontban.

Leveles tésztába tekert virslit készítettem vacsorára, de megmaradt egy adag tészta. Kemény sajtból hasábokat vágtam, majd bebugyoláltam a tésztába.


Vékonyan bevizeztem a tetejüket, majd megszórtam köménymaggal, szeletelt sajttal és fekete szezámmaggal.




Előmelegített sütőben sültek pirosra a töltött rudacskák.


Kínálhatjuk az ünnepi vacsora előtt  is, de vendégvárónak is kiváló.


Egy baja van csak - gyorsan elfogy ...

2 megjegyzés:

  1. Ágikám,miről beszélsz itt?:-)Megmaradt bejgli?Szólj ha megmarad nálad mondjuk nem tudjátok megenni,besegítek;-)))))))
    Ez a sajtos nagyon gusztusos.A sajt benne megolvad sütésnél és újra kemény lesz?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) Emőke :) nem ez a furcsa helyesírással írt néhány szó egy nagyon régi kabaréjelenetben hangzott el - Te arra nem emlékezhetsz :) A sajtos épp úgy működött, ahogy írtad, persze kissé szétterült, állagában kicsit megváltozott, de nagyon finom. Volt.

      Törlés