2015-02-05

Kence parádé III.: Gombakrém

A legtöbb kence egyszerűen és gyorsan elkészíthető. A legtöbb. Például ez is. Akár néhány szem megmaradt gomba felhasználására is ideális.

Hagyományos csiperke gombát megtisztítottam, feldaraboltam. Kis kockákra vágtam egy fej vöröshagymát.


Zsíron megpároltam a hagymát és a gombát; majd sóval, borssal és mustárral ízesítettem. A botmixer már türelmetlenül topogott - hagytam, hadd dolgozzon egy kicsit.


A gombakrémhez még szükség szerint tehetünk zsírt.


Szendvicsbe vagy pirítóssal, zöldségekkel vagy vékony sajtszeletbe tekerve, de mindenképp illékony fajta.

4 megjegyzés:

  1. Ezt ki fogom próbálni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) erdei gombából pedig még hűha is :)

      Törlés
  2. Pont az erdei gomba jutott nekem is eszembe: medvehagymával, borókabogyóval, borssal , citromfűvel , kis vegetával olajon üvegesre...... Ágikám, még nem ebédeltem, most a kencéd láttán még jobban megéhültem/;-)))/, csudaklasszul fest!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tökélyre fejlesztett gombakrém :) köszönöm

      Törlés