2016-03-23

Köleses keltekercs (húsmentes)

A húsmentes fogások sorában most köles és kelkáposzta (k&k) kapta (k&k&k) a főszerepet.


Egy kis fej kelkáposztát leveleire szedtem, majd fűszeres forró vízben blansíroztam; a leveleket lecsöpögtettem.

Kevés olívaolajon apróra vágott hagymát és egy felaprított zöldpaprikát dinszteltem paradicsomkockákkal. Kevés vízzel felöntöttem, megszórtam pirospaprikával és sóval. Egy bögre megmosott kölest beleöntöttem a pörkölt alapba és két bögre vizet apránként hozzáöntve puhára főztem. Kihűtöttem.


A kellevelek közepére egy-két kanál pörkölt kölest tettem és felgöngyöltem.


Kiolajozott kerámia sütőtálba sorakoztattam a tekercseket.


Az egész tál szépen megtelt.

Befedtem tejföllel és megszórtam reszelt sajttal.


Előmelegített sütőben szép pirosra sütöttem.


Tálalásnál további tejföllel tálaljuk. Vagy kefírrel.


2 megjegyzés: