2016-04-03

Medvehagymás lángos (vegán)

Nagyon brummogtak a medvehagyma levelek a hűtőben úgyhogy jó helyet kellett nekik találni. Ez nem is tartott túl sokáig: lángos lett a vacsora.



Limara receptje alapján készült, de normál (BL55) liszttel.

3 dkg élesztőt megfuttattam 1 tk cukorral édesített kevés langyos vízben. A felfutott élesztőt hozzáadtam 60 dkg liszthez, 2 tk só, 2 ek olaj és kb 3,5 dl víz segítségével bedagasztottam. Szép fényesre dolgoztam a tésztát, majd folpackkal letakart edényben meleg helyen duplájára kelesztettem.

A megkelt tésztát 8 részre osztottam, a felébe egy jókora csokor felaprított medvehagymát dolgoztam. A gombóckákat meggömbölyítettem és kicsit még kelni hagytam.



Egy lábasban olajat forrósítottam, majd a meghúzkodott lángosokat egyenként megsütöttem.


Könnyű és finom volt.


7 megjegyzés:

  1. jaj, kérekkérekkérek!!!! :)

    VálaszTörlés
  2. Betegség után , új erőre kapva itt vagyok;-)
    Lángos, lángos és medvehagymás, jaj nekem! Csodálatos❤️❤️❤️

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy meggyógyultál! Egy frissen sült adag Rád vár!

      Törlés