A minap ismét kiürült az édességrekeszem, úgyhogy hipp-hopp édességet kellett alkotni: a piskóta pompás választásnak bizonyult.
3 tojás sárgáját, 1 evőkanál vizet habosra kevertem 3 evőkanál cukorral. A tojások fehérjét 1 evőkanál vízzel és egy csipet sóval habbá vertem.
A tojásos cukorhoz kevertem 3 evőkanál lisztet, majd óvatosan a felvert habot úgy, hogy ne törjön össze.
Elosztottam két kb 15 cm átmérőjű sütőformában.
Az egyiket cukormentes sárgabaracklekvárral pöttyöztem meg erőteljesen.
A másik szomolyai feketecseresznye lekvárt kapott.
Előmelegített sütőben tűpróbáig sütöttem.
A szeletek kaptak egy vékony fátyol porcukor szórást, és hammmm.
Igen! HAMMM! :-))
VálaszTörlés:)
TörlésHogy én ezt mennyire.....befalnám! Semmi extra, csak a friss piskóta és a lekvár....hmmmmmmmm...mennyei!
VálaszTörlésKöszönöm- részed legyen benne!
TörlésDe jó, hogy rád találtam, isteni ez a recept!
VálaszTörlésÉn köszönöm, hogy rám áldozod értékes időd perceit! Örülök, hogy tetszik - finom is volt :)
TörlésHmmm, ebből kaphatnék most azonnal egy szeletkét? :-)
VálaszTörlésPersze, reptetem :)
TörlésEz nagyon jó! Mennyivel kevesebb munka!
VálaszTörlésKöszönöm; mondjuk az a szépséges tekercs élmény elmarad
Törlés