2013-04-30

Lekváros piskóta, de nem tekercs

A minap ismét kiürült az édességrekeszem, úgyhogy hipp-hopp édességet kellett alkotni: a piskóta pompás választásnak bizonyult.

3 tojás sárgáját, 1 evőkanál vizet habosra kevertem 3 evőkanál cukorral. A tojások fehérjét 1 evőkanál vízzel és egy csipet sóval habbá vertem.
A tojásos cukorhoz kevertem 3 evőkanál lisztet, majd óvatosan a felvert habot úgy, hogy ne törjön össze.

Elosztottam két kb 15 cm átmérőjű sütőformában.

Az egyiket cukormentes sárgabaracklekvárral pöttyöztem meg erőteljesen.


A másik szomolyai feketecseresznye lekvárt kapott.


Előmelegített sütőben tűpróbáig sütöttem.




A szeletek kaptak egy vékony fátyol porcukor szórást, és hammmm.


10 megjegyzés:

  1. Hogy én ezt mennyire.....befalnám! Semmi extra, csak a friss piskóta és a lekvár....hmmmmmmmm...mennyei!

    VálaszTörlés
  2. De jó, hogy rád találtam, isteni ez a recept!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én köszönöm, hogy rám áldozod értékes időd perceit! Örülök, hogy tetszik - finom is volt :)

      Törlés
  3. Hmmm, ebből kaphatnék most azonnal egy szeletkét? :-)

    VálaszTörlés
  4. Ez nagyon jó! Mennyivel kevesebb munka!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm; mondjuk az a szépséges tekercs élmény elmarad

      Törlés