2013-09-11

Fetával töltött chili

Anno, amikor még máshol dolgoztam, gazdasági igazgatónk emlegette sokszor, hogy sajttal töltött erős paprikát kellene gyártanunk, mert az olyan finom. 

Milyen igaza van! Én eddig ezt a finomságot boltban vettem, de most druszám - Mági útmutatása alapján elkészítettem - és ez így fog történni ezután is.

Leszüreteltem az enyhén mérges chili paprikákat - sajnos nem voltak túl sokan, de majd jövőre - megmostam, leszárítottam, kicsumáztam őkelméket.

Kevés olívaolajban néhány perc alatt félkeményre / félpuhára főztem-pároltam a paprikákat.
A kihűlt chili paprikákat simára kevert fetasajttal megtöltöttem.


Üvegbe soroltam őket, majd nyakukba zúdítottam az extraszűz olívaolajat.
Hűtőben pihenve várják sorsukat. 

Másnap már összeértek az ízek, friss kenyérrel falatozta a család erőset szerető-bíró része.

Arra ügyeljünk, hogy morzsa ne kerüljön az üvegbe, olaj folyamatosan fedje a paprikákat.



Még egy fontos dolog: a chili paprikákkal való ügyködést javaslom gumikesztyűben végezni, mert a következmények beláthatatlanok. 

8 megjegyzés:

  1. Újabb jó ötlet a házi krémsajtom felhasználására! És persze a fóliában termett szerény nagyságú paprikák megtöltésére.:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Zsuzsa, örülök, hogy tetszik az ötlet! Nagyon finom!

      Törlés
  2. Ez brutál jó lehet! Még az sem zavarna ha tűzet okádnék utána, tutira megérné egy kis lángolás! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon-nagyon - a tűzokádás fakultatív program :)

      Törlés
  3. Vásároltam üzletbe én is, szeretjük, de nem is gondoltam, hogy ezt is ellehet tenni házilag. Nagyon jó!

    VálaszTörlés
  4. Ez nagyon szuper ötlet, elfogadnám most :-)

    VálaszTörlés