2013-09-26

Túróval töltött sült paprika

A minap könnyű vacsorát terveztem - általában azt tervezek, de nem mindig sikerül...
A körvonalakat az ötletszerű (majdnem) bevásárlás adta: a piacon nagyon szép , édes, piros paprikákat vásároltam.


Az egészséges vonalat követve túrót és joghurtot pakoltam a kosaramba.

Az eredeti elképzelésem az volt, hogy ízesített túróval megtöltöm a paprikákat, behűtöm, felszeletelem - így kínálom a szendvicsbe/re.

És ekkor jött a ház urának szuper kérdése: Ugye megsütöd a paprikát? 

Hogy? Mit? Miért? Hát persze - oly módon készítem el a paprikát, mint amikor fetával töltöttem meg a chilit.

A paprikákat megmostam, megszárítottam, kicsumáztam, majd forró olajban néhány perc alatt körbe sütöttem. Épp csak addig, mag enyhén megpuhultak.

A túrót áttörtem, összekevertem néhány kanál joghurttal, sóztam és borsoztam - majd jól kikevertem.

A fűszeres túróval megtöltöttem a sült paprikákat és már tálaltam is.


Csodálatos ízorgia; a könnyű vacsora pihekönnyűnek találtatott, mert hipp-hopp elfogyott.



Míg tart a friss paprika-szezon - kipróbálásra ajánlom.


3 megjegyzés:

  1. Isteni lehet, a látvány magáért beszél:) Sajnos nem ehetek most túrót, pedig imádom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm :)
      Nézd mit találtam Neked: http://otletvar.blogspot.hu/2013/06/fabol-vaskarika-avagy-paleo-turo.html

      Törlés
  2. Nyersen szoktam én is, de sütve nem is jutott volna eszembe, hogy megtöltsem. Nagyon jó!

    VálaszTörlés