Elfogyott a kifli / zsemle, ezért ismét neki kellett állni a dagasztásnak.
Bevált csapaton ne változtass, ezért ismét libazsíros kiflim tésztáját vetettem be; formáját tekintve azonban zsemlére vágytam. Császárzsemlére.
Formázására Limara adott segítséget blogján; de elsőre "nem pontosan" úgy sikerültek a zsemlék.
A megkelt tésztát nyolc részre osztottam; 45 cm hosszú rudakat sodortam; megcsomóztam; egyik szabad ágát aláfordítottam, majd a másik ágát is "eltüntettem".
Amíg a sütő melegedett, a zsemlék puha ruha alatt pihentek. Mielőtt a forró sütőbe kerültek volna, felvert tojással lekentem mindegyiküket.
Szép pirosra sültek.
Bár mindegyik zsemle formáját tekintve még hagy kívánnivalót maga után, de az íze és állaga tökéletes.
Legközelebb újra megpróbálom a leírás szerinti elkészítésüket, hátha ...
Semmi probléma az alakjukkal,nekem csodálatos mind!
VálaszTörlésKöszönöm :) , de a Tieid sokkal szebbek :) :)
Törlés