2014-07-11

Vándordíj - Liebster award

Liebster award vándordíjat kaptam a "Konyhán innen, kerten túl" bloggerinájától, Ágitól. Nagyon szépen köszönöm!


A vándordíj lényege abban van, hogy válaszolni kell a díjat adó kérdéseire, majd tovább kell küldeni 4 saját kérdésünket 11 bloggernek.

Nos, íme Druszám kérdései és az én válaszaim:

1. Mi a kedvenc nyári alapanyagod?
Fa. Tűzifa. A bogrács alá és a grillezéshez - kell az így készült ételek ízéhez.

2. Mi a legkedvesebb gyermekkori ételed?
Apukám által készített tejbegríz.

3. Ki az aki a környezetedben legjobban inspirál?
Z, amikor a "mit szeretnél enni" kérdésemre azt válaszolja, hogy "valami újdonságot".

4. Melyik ország konyhája áll legközelebb a szívedhez?
Magyarország. Lecsóval, csülkös-velős-pacallal, kunkori süllővel, kovászos uborkával, lángossal, palacsintával, zsírral készült pörkölttel.

A vándordíjat továbbadom:


A kérdéseim pedig:

1. Van olyan étel, melyet felnőtt fejjel szerettél meg?
2. Emberöltőkön átívelő családi receptek vannak a tarsolyodban?
3. Melyik - gasztronómiában - használt szótól, kifejezéstől borsódzik a hátad?
4. Milyen, ingyenkonyhán kiadható, menüt állítanál össze egy napra a rászorultaknak?


Köszönöm.



22 megjegyzés:

  1. Ági, köszönöm a rám-gondolást és igyekszem is összeállítani a kérdéseidre a válaszaimat:
    - felnőtt fejjel a pacal és ezen belül is a velős pacal az, amit megszerettem
    - családi repertoárunkban a gránátos kocka viszi a pálmát
    - amitől borsódzom az a sous vide, vagy hogy a viharban kell leírni
    - ingyenkonyhán pedig a paprikás krumplit ajánlom valódi húsból készült virslivel!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Zsuzsa! Valódi húsból készült "békebeli" virslit nem egyszerű manapság vásárolni.

      Törlés
  2. Köszönöm szépen, a válaszaim:
    http://szeretetrehangoltan.blogspot.hu/2014/07/dij-otszor.html
    Üdv,
    Mági

    VálaszTörlés
  3. Ágikám,igazán megtisztelő,köszönöm,hogy gondoltál rám,de kérlek add másnak ezt a díjat,mert gasztro berkekben nem vagyok otthonos,csakis Téged és Évát követem azaz takarékos konyha blogot...nem tudnám kinek adni így ismeretlenül.
    Viszont a kérdéseidre szívesen válaszolok:
    1.Felnőtt fejjel szerettem meg a töltött karalábét,Anyu hozott be szülés után nekem a kórházba egy üveggel,befaltam azonnal az egészet......addig még csak meg sem kóstoltam.
    2.Sajnos nincsenek családi receptek,ellenben Anyukám zöldbab főzeléke említést érdemelne ezen a palettán♥
    3.Borsódzik a hátam.....enyhe kifejezés.a V E G A nevezetű szótól idegbajt kapok,talán mert olyan trendiiiii:-P
    4.Ingyenkonyhán húsleves lenne az első fogás,rengeteg zöldséggel,a második marhapörkölt nokedlivel,kovászos uborkával,és a desszert:mákos pite.Rengeteg mákkal:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! A zöldbab főzelék és a mákos pite kifejezetten érdekelne - ha lehet :)

      Törlés
    2. Komolyan! Ha szerinted annyira finom, hogy külön említést érdemel, akkor bizony komolyan!!!!!

      Törlés
  4. Köszönöm, majd igyekszem válaszolni.

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm, hogy rám is gondoltál :) Hát én nem vagyok egy nagy szám főzés terén, de azért megfelel a kérdéseket. Amint meglesz hozom a linket :D

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm, Jön a válasz :) Gyomros Kata

    VálaszTörlés
  7. Nagyon-nagyon köszönöm, hogy gondoltál rám, már agyalok a válaszokon ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszönöm :) biztosan érdekesek lesznek!!!!

      Törlés
  8. Most tévedtem ide. Szuper kérdéseket tettél fel! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy idetévedtél - van kedved válaszolni a kérdésekre? köszönöm

      Törlés
    2. Hááát, ha szabad, akkor persze! :D

      Törlés