2015-02-03

Kence parádé: Kéksajtkrém

Szégyen ide - szégyen oda, sajnos rendszeresen szendvics a reggelink és az ebédünk is. Ebben még nagy bajt nem látok, de a mostanában az üzletekben tengernyi olyan felvágott kapható, mely küllemre tetszetős; összetevőkre elfogadható, de ízre ...  értékelhetetlen, élvezhetetlen.

Z kérésére kence parádét hirdettünk - elvégre fársáng van.

A parádé első résztvevője, főszereplője a kéksajt.

Vajat, kéksajtot, reszelt fokhagymát, zöld petrezselymet villával habosra kevertem.


Nagy vonalakban ennyi; rövidebben leírni nem is lehet. Nagyszerűsége egyszerűségében, és a jó minőségű sajtban rejlik. 


Kenyér helyett nyers zöldségekkel is falatozhatunk belőle.

8 megjegyzés:

  1. A kencék remek dolgok nálunk mostanában az avokádós és a sárgarépás a kedvenc ;) Ez a kéksajtos változat nagyon guszta!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sárgarépááás? Hogyan - muti :)

      Törlés
    2. A sárgarépát nyersen lereszelem vagy pürésítem, reszelek mellé egy kevés füstölt sajtot, adok hozzá néhány kanál tejfölt meg egy kevés sót, borsot és kész is :D

      Törlés
    3. hmmm - szuper - köszönöm :)

      Törlés
  2. Hú, ezt nagyon szeretjük! :) Igaz, nálunk kimarad néha a petrezselyem, mert párom nem nagyon rajong érte. :D Az egyik legjobb dolog, ami kéksajttal történhet. ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) a petrezselyem csak hab a tortán - én csak úgy magában ...

      Törlés
  3. Azta, hát igen a kék sajt utolérhetetlen ízkavalkádot nyújt, így meg ahogy kikeverted, hát, Ági:csodálatos!♥
    ......még egy kis medvehagymát bele........

    VálaszTörlés