2015-05-26

Francia hagymalevessel sült csirkemell

A múltkori hagymalevesből maradt egy bő merőkanálnyi. Ebédre / vacsorára már kevés volt, kiönteni pedig finom. 
Ekkor villant fel egy ősöreg recept, melyet még "külkeres-időmben" készítettem rendszeresen. Ennek alapja az akkor még Magyarországon csak elvétve (vagy úgy sem) kapható, Németországból származó instant francia hagymaleves, mely zacskójában szárított hagymakarikák is voltak. Természetesen azt sem rendeltetésének megfelelően használtuk, hanem tejszínnel összekeverve csirkemell szeletekre öntöttük rá, úgy sütöttük pirosra a sütőben. Kellően sós és ízes csirke lett a végeredmény.


A csirkemell szeleteket enyhén besóztam és alaposan kizsírozott tepsibe helyeztem egymás mellé, majd bőven megszórtam felszeletelt vöröshagymával.


A bűbáj ezután következett: a maradék hagymalevest egy kis doboz tejszínnel összekevertem, majd ráöntöttem a csirkére; előmelegített sütőbe toltam.


Míg a csirke sült, elkészítettem a köretet: szalonnás spárgát és gombát; petrezselymes újburgonyát.


A húsok a tejszínt és a hagymaleves ízét magukba szívták, ízletes és omlós falatok készültek.


Lehet, hogy más krémlevessel is készülhet ilyen finomság? Már a további ötleteimet lejegyeztem. 

4 megjegyzés: