2015-05-04

Rántott palacsinta

Gyermekkorom kedvenc étele, Édesanyám gyakran készítette nekünk; olcsó és tartalmas étel. 



Hagyományos, sós palacsintát sütöttem. A töltelék most sült kacsacomb volt, melyet kicsontozás után apró kockákra vágtam és reszelt sajttal kevertem össze.

A palacsintákat megtöltöttem a sajtos kacsahússal; összetekertem és liszt-tojás-zsemlemorzsa panírban megforgattam.


Forró olajban minden oldalukat pirosra sütöttem.


Tartármártással, savanyúsággal kínáljuk; a töltelék ízlés- ötlet- és a hűtő tartalma szerint variálható.


Nemrég sült zöldséges töltelékkel is készült és fergeteges sikert aratott (azaz arattam). 

2 megjegyzés:

  1. Jaj, jaj itt vagyok ám!
    És ez a palacsinta nagyon jól néz kiiiiiiiiii és kíváncsi vagyok a zölséges töltelékre!!!!:-)
    Puszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Emőke :) A zöldséges töltelék nagyon egyszerű: mindenféle apróra vágott zöldséget sütőben megsütöttem :)

      Törlés