2015-05-07

Sült cékla

Bőven tavasz előtt a hivatali étkezőben az egyik munkatársnőm ebédelte ezt a finomságot - a receptet elkértem majd jónéhány hét elteltével elkészítettem. Annyit mondok, nagy hibát követtem el, hogy sokáig vártam.


Apró céklákat vásároltam a piacon; meghámoztam, negyedeltem majd összeforgattam a következő keverékkel: olívaolaj, cítromlé, méz, só, bors, oregáno.



Forró sütőben megsütöttem. A méz és a citromlé kiemelte a cékla sajátos ízét.


Önmagában vagy köretnek - pompás.

6 megjegyzés:

  1. Húúúú, ez nagyon finom!!!! oregánóval nem próbáltam - de fokhagymával is nagyon jó! egyik kedvencem :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm (tolmácsolom) - fokhagymával pedig próbája lesz!

      Törlés
  2. Céklát csakis saláta formában ettem eddig, de Ági ez negint olyasmi, amit reprodukálnom kellene, mert ez csudaklasszul fest és elképzelem, hogy micsoda ízkavalkád alakult ki ott a tepsiben:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) Emőke - íme a kelme / fonalfestésen felül még egy felhasználása enne a pompás gumónak :)

      Törlés
  3. hű, a színe nagyon meggyőző, csupa egészség! Most rám férne nagyon, ugyanis rendesen lebetegedtem... :-( :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Zsuzsa, küldök neked "fény-post" - nyisd az ablakot! Gyógyulj meg!

      Törlés