A szombati grillezés általában pénteken, jelen esetben már csütörtökön elkezdődött.
Szép fiatal kacsamellet felszeleteltem és extraszűz olívaolaj, őrölt feketebors és egy csipet méregerős pirospaprika keverékébe pácoltam.
Szombaton a kacsa mellé vöröshagymát vágtam vastag szeletekre; és padlizsánt sóztam be, így előkészítve a köretet.
Z kérésére kukoricát is grilleztünk: megtisztítottam a héjától és hajától a csemegekukorica csöveket, vajjal minden oldalukat vastagon megkentem, besóztam és alufóliába csomagoltam; grillrácson a gyakran forgatva sültek meg (szégyenlősek voltak, elbújtak a fotózás elől azaz elfelejtettem lefotózni őket).
A tárcsán nagy barátságban sültek a kacsamell szeletek, padlizsánok és a hagymák.
(foto Z)
A sült zöldségek boldogan illegették magukat; a padlizsánok nagyon belejöttek már a pózolásba.
(foto Z)
A kacsamelleket nem kellett sokáig sütni, gyorsan barnultak.
(foto Z)
Petrezselymes rizs és sült, marinált paprika, kovászos uborka egészítette ki a kínálatot. Ismét sikerült egy finom vacsorát kerekíteni; a desszert az idény utolsó málnája volt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése