2013-01-08

Sajtos kréker

Szomszédasszonyomnál kipróbált kréker receptet láttam, amit azon melegében ki is kellett próbálni.

25 dkg finomliszthez hozzáadtam 1 tojás sárgáját, 1 kávéskanál szódabikarbónát, 8 dkg puha vajat, 1 mokkáskanál őrölt feketeborsot, 1 evőkanál citromlevet, 2 kávéskanál cukrot, 1 kávéskanál sót, 3 evőkanál olívaolajat és ezeket összemorzsoltam.
Beleöntöttem egy doboz kefirt és 5 dkg reszelt sajtot (nálam fele grana padano, fele emmentáli), pici őrölt chili paprikát. Összegyúrtam és fóliával letakarva fél órára hűtőbe tettem.

A sütőt 180 fokra előmelegítettem, két tepsit szilikon sütőlappal béleltem ki.
A tésztát 2 mm vastagra nyújtottam, megszurkáltam és derelyemetszővel felvágtam.



Lazán felvert fehérjével lekentem a krékereket és nagy szemű sóval, köménymaggal, őrölt chilivel, reszelt sajttal szórtam meg.

12 perc alatt megsütöttem - vigyázzunk, hogy ne égjen meg!


Hipp-hopp elkészült és másnapra sem száradt ki.


6 megjegyzés:

  1. Ez nagyon finom lehet, következő vendégsereg érkezése előtt biztosan elkészítem:-)

    VálaszTörlés
  2. Eteti magát és nem szárad ki gyorsan.

    VálaszTörlés
  3. Cuppollak Szomszédasszony :) nem győzöm sütni :) de szerencsére kiadós :) Gyomros kata

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi még 1x; és tényleg nem szárad ki

      Törlés
  4. Nagyon jonak tunik, azt hiszem meg ma kiprobalom. Rogton dupla adaggal! Koszi szepen
    Erzsi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) köszönöm - bízom benne, hogy Nektek is ízlik! Ízlik?

      Törlés