2013-03-29

Hagymás burgonyapürével töltött kel csőben sütve

Elfáradtam, mire a címet leírtam. Nagypéntekre egy kis húsmentes fogás tolakszik előre.
Ezt az ételt hűtőszekrény tartalmának dirib-darab maradékainak kármentése kreálta.

Ami csak úgy lézengett: egy apró fej kelkáposzta, 5 szem burgonya, 2 fej vöröshagyma, 1 kis doboz tejfel vagy tejföl - valamelyik.

A meghámozott és kockákra vágott burgonyákat sós vízben megfőztem, majd leszűrve összetörtem egy kis vajjal és sóval.

A felszeletelt hagymát extraszűz olívaolajon megfuttattam - mivel forró volt az olaj, gyorsan kapkodták a talpaikat.

A kelkáposztafejet leveleire szedtem és sós vízben blansíroztam.

A kellevelekbe egy kanál pürét, arra pedig sült hagymát tettem; majd összegöngyöltem.


A kelroládokat sütőpapírral bélelt őzgerincformába sorakoztattam,


tejföllel lekentem.


Addig sütöttem, míg a teteje szép barnára sült.


Langyosan finom volt, hidegen pedig kiváló.


Z egy kis sült szalonnát hiányolt belőle; legközelebb ezt a verziót is kipróbáljuk. Gazdagítható sajttal, ill. ízlés és a hűtő tartalma szerint.

6 megjegyzés:

  1. Gyönyörű étel és nagyon finom! Én csak tejlevest készítettem grízes tésztával, de a Tied igazi ínyencség! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm :) legközelebb cserélünk - én a grízes tészta hallatán cuppogok

      Törlés
  2. Ez de jó... biztos finom és még olcsó is. Ki fogom próbálni, köszi :) Eszter

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) köszönöm - sok mindenféle maradék elrejthető a roládokban :)

      Törlés
  3. Na, ez is olyan, mint az én próbálkozásaim a kelkáposztával.Ha nem főzelék, akkor mindenki megeszi.
    Köretnek is tökéletes lenne!

    VálaszTörlés