2013-03-27

Szilvalekváros kiflik

Rendszeresen bekukkantok Marka boszikonyhájába, ezt a finomságot is nála fedeztem fel. Nem mondhatom, hogy édesség, mert összesen egy csipet cukrot tartalmaz!

Hozzávalók: 25 dkg finomliszt, 15 dkg vaj, nagy csipet só, csipet cukor, 1 egész tojás, 1 evőkanál tej
Kenéshez: 1 tojássárga, 1 evőkanál tej

A liszthez kevertem a sót és a cukort, majd elmorzsoltam a keveréket a vajjal. Hozzáadtam a tojást és a tejet, így egy nagyon  jól nyújtható tésztát kaptam; öröm volt vele dolgozni. A sütőt 180 fokra előmelegítettem. 

A tésztagombócot 2 mm vastagra kinyújtottam és 4-5 cm átmérőjű köröket szaggattam belőlük.

Minden tésztakörre egy kanálka cukormentes szilvalekvárt tettem. A kör széleit lekentem a tojásos tejjel; összehajtottam, majd a széleket előbb kézzel, majd villával is lenyomtam.


A töltött félholdakat sütőpapírral bélelt tepsibe ültettem - mehetnek egymáshoz közel, nem nőnek meg -, és fél órára a hűtőbe küldtem őket elmélkedni. 
A hűtős kaland után kb 20 perc alatt megsütöttem a kiflicskéket.


Frissen, sőt másnap is nagyon finomak voltak! További eltarthatóságról nem tudok beszámolni; az utolsó morzsáig elfogytak.


6 megjegyzés:

  1. Jaj, de örülök, hogy bejött ez a tésztarecept. Nekem nagy kedvencem, bőven elég bele a töltelék "édessége". Csodaszépek lettek, szilvalekvárral is isteni lehet! Az eltarthatóságról én sem tudok sokat, 1 napnál tovább nálunk sem tartottak :-)))

    VálaszTörlés
  2. Válaszok
    1. Köszönöm :) Próbáld ki - remélem neked is bejön

      Törlés
  3. Szia, azt szeretném kérdezni, hogy ebből az adagból kb. hány darab lett? Nagyon jól néz ki!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia - ez függ a szaggató átmérőjétől. Én kb 5 cm-es szaggatóval dolgoztam és kb 20-25 lett.

      Törlés