Már biztosan említettem, hogy Édesapám ágán zalai gyökereim vannak. A nyarakat rendszeresen Nagyszüleimnél töltöttem, így jónéhány helyi étel a szívem csücske csakúgy, mint a zalai táj.
Így van ez a prószával is, imádom enni, de most először készítettem el. Már csak azért verem a fejem a falba, mert ennél egyszerűbb étel kevesebb van - miért vártam eddig az elkészítésével?
Fél liter tej, 2 egész tojás, só és liszt segítségével sűrű palacsintatésztát készítettem, melyet egy bő óráig pihentettem.
4 szem közepes burgonyát megtisztítottam, vékonyra szeleteltem és besóztam.
Egy nagyobb tepsit kizsíroztam, a burgonyaszeleteket a tepsi aljára szórtam és a palacsintatésztát ráöntöttem. Tejföl pöttyökkel szórtam meg.
Előmelegített sütőben addig sütöttem, míg a teteje szép piros lett.
Salátával vagy egy csésze teával, egy pohár borral vagy sörrel tökéletes vacsora.
Nálunk most grillezett szűzpecsenyéhez volt a köret nagy sikert aratva.
Még soha nem ettem,pedig biztos finom.....nekem a túra valamiért az édes ízzel párosul.
VálaszTörlésViszont így köretnek már igenis el tudnám képzelni:-)
Isteni finom!!!! Köretnek is jó - mi is ettük már grillezett húshoz
TörlésHú... ezt ki kell próbálni! Nagyon finom lehet! :)
VálaszTörlésNem diétás, de gyors és finom :)
TörlésNekem is apai ágon zalai gyökereim vannak. Ezt a prószát még nem hallottam. El fogom készíteni. Nagyon finom lehet.
VálaszTörlésköszönöm :) egy próbát biztosan megér! :)
TörlésAnyósoméknál vékony lepények hívják és imádom!!! <3
VálaszTörlésJó név - és találó :)
Törlés