2014-05-14

Prósza

Már biztosan említettem, hogy Édesapám ágán zalai gyökereim vannak. A nyarakat rendszeresen Nagyszüleimnél töltöttem, így jónéhány helyi étel a szívem csücske csakúgy, mint a zalai táj.

Így van ez a prószával is, imádom enni, de most először készítettem el. Már csak azért verem a fejem a falba, mert ennél egyszerűbb étel kevesebb van - miért vártam eddig az elkészítésével?

Fél liter tej, 2 egész tojás, só és liszt segítségével sűrű palacsintatésztát készítettem, melyet egy bő óráig pihentettem.







4 szem közepes burgonyát megtisztítottam, vékonyra szeleteltem és besóztam.

Egy nagyobb tepsit kizsíroztam, a burgonyaszeleteket a tepsi aljára szórtam és a palacsintatésztát ráöntöttem. Tejföl pöttyökkel szórtam meg.



Előmelegített sütőben addig sütöttem, míg a teteje szép piros lett.




Salátával vagy egy csésze teával, egy pohár borral vagy sörrel tökéletes vacsora.



Nálunk most grillezett szűzpecsenyéhez volt a köret nagy sikert aratva.

8 megjegyzés:

  1. Még soha nem ettem,pedig biztos finom.....nekem a túra valamiért az édes ízzel párosul.
    Viszont így köretnek már igenis el tudnám képzelni:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Isteni finom!!!! Köretnek is jó - mi is ettük már grillezett húshoz

      Törlés
  2. Hú... ezt ki kell próbálni! Nagyon finom lehet! :)

    VálaszTörlés
  3. Nekem is apai ágon zalai gyökereim vannak. Ezt a prószát még nem hallottam. El fogom készíteni. Nagyon finom lehet.

    VálaszTörlés
  4. Anyósoméknál vékony lepények hívják és imádom!!! <3

    VálaszTörlés