2014-07-09

Hagymás uborka

A hétvégén elkészült az idei első adag hagymás uborkasaláta (már sokan várták).


Az uborkákat alaposan megsikáltam és megmostam; majd hajszálvékonyan felszeleteltem. Egyharmad mennyiségű vöröshagymát megtisztítottam és azt is vékonyan felvágtam.

Az uborkával összekevert vöröshagymát leöntöttem a jól bevált lével.
Két napig érleltem - rendszeresen kevergetve -, majd sterilizált üvegekbe töltöttem. 

4 megjegyzés:

  1. én nem emlékszem, milyen lével tettem el tavaly az uborkát, de ezek szerint ez ropogós marad, ugye?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugyanolyan marad, mint készítés után két nappal, amikor üvegbe kell tenni. Próbáld ki egy kisebb adaggal :)

      Törlés
  2. Micsoda jól hangzik ez,Ági!
    Olyan jó,hogy egyformák az üvegeid♥
    Az alaplé receptet lementettem,köszönöm! Micsoda kincs vagy nekem:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon finom! Egy próbát megér! Ugyanolyan marad jövő ilyenkorig, mint amikor elkészül - másfél nap után.

      Törlés