A hétvégén elkészült az idei első adag hagymás uborkasaláta (már sokan várták).
Az uborkákat alaposan megsikáltam és megmostam; majd hajszálvékonyan felszeleteltem. Egyharmad mennyiségű vöröshagymát megtisztítottam és azt is vékonyan felvágtam.
Az uborkával összekevert vöröshagymát leöntöttem a jól bevált lével.
Két napig érleltem - rendszeresen kevergetve -, majd sterilizált üvegekbe töltöttem.
én nem emlékszem, milyen lével tettem el tavaly az uborkát, de ezek szerint ez ropogós marad, ugye?
VálaszTörlésUgyanolyan marad, mint készítés után két nappal, amikor üvegbe kell tenni. Próbáld ki egy kisebb adaggal :)
TörlésMicsoda jól hangzik ez,Ági!
VálaszTörlésOlyan jó,hogy egyformák az üvegeid♥
Az alaplé receptet lementettem,köszönöm! Micsoda kincs vagy nekem:-)
Nagyon finom! Egy próbát megér! Ugyanolyan marad jövő ilyenkorig, mint amikor elkészül - másfél nap után.
Törlés