2014-11-07

Vadas

Vadast eddig csak marhahússal ettem,Anyukám így készíti; én azonban most nyúlgerincet választottam hozzá.

A nyúlgerinceket megmostam, sós vízbe tettem, felforraltam, lehaboztam. Ezután hozzáadtam a feldarabolt sárgarépát, petrezselyem gyökeret, zellert, vörös- és fokhagymát, babérlevelet, fekete szemesborsot, kevés mustárt és egy kanál almaecetet. A víz ellepte a zöldségeket és a húst. 
Addig főztem, míg a hús és zöldségek megpuhultak; a babérlevelet, borsot eltávolítottam. A húst külön vettem.
Kevés zsíron egy kis cukrot karamellizáltam, felengedtem a leves zöldségekkel, kevés liszttel megszórtam, összefőztem, majd az egészet összeturmixoltam.


A zsemlegombóchoz a felkockázott zsemlét sütőben megpirítottam. Egész tojáshoz olajat, só és réteslisztet kevertem, majd hozzáadtam a zsemlekockákat.
Lobogva forró sós vízbe kanállal gombóckákat szaggattam.


Zsemlegombócok, nyúlgerinc szeletkék és vadasmártás - a babérlevél "gyárilag" ilyen.

6 megjegyzés:

  1. A három nemszeretem étel közül az egyik,de nagyon gusztusos,jó étvágyat hozzá!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor összekötlek Z-vel :) És mi a másik kettő?

      Törlés
  2. :-) Káposztás tészta és sóska....a pacalt már kicsit szeretem....de csak kicsit és csak ha a drágám főzi bográcsban:-D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hmm pedig .... :) Jó csülkös pacal bográcsban lecsóval

      Törlés
    2. Áktalában körömmel és csülökkel készíti, lecsó nélkül:-)

      Törlés
    3. Hmm, a köröm (és farok) az én egyik mumusom ...

      Törlés