2015-02-18

Tortilla tekercs Jamie után szabadon

A hétvégén egyik nap Jamie főzött nálunk hússal-tésztával töltött tortilla tekercset; persze nem il konkreto. Takarékos konyhájából lestem el ezt a finomságot, mely hozzávalói nálunk is megtalálhatóak a hűtőben. Az előkészületek igényelnek több időt; de az összeállítás már csak percek kérdése.


A mélyhűtött, egész zöldbabot kevés zsírra dobtam, sóztam, borsoztam.


Addig sütöttem, míg szépen megpuhult.


Meglehetősen kedvezményes áron tudtam soba tésztát vásárolni. A tészta búza- és hajdinalisztből készült, és nagyon gyorsan - 3 perc alatt - megfő.



Néhány dekányi emmentáli sajtot lereszeltem; fél tenyérnyi sült húst apró miszlikre szedtem; tortilla lap mindkét oldalát megsütöttem.



Összeállítás: a tortilla lapon elterítettem a reszelt sajtot. Erre hosszában ráhalmoztam zöldbabot, főtt soba tésztát, sült hús darabokat; mustárral és majonézzel pötyögtettem meg. Tekercselés - és kész.


A hozzávalók a hűtő tartalmának megfelelően szerintem szabadon variálhatók.
Büféasztalra szeleteljük fel; a tekercs szeleteket apró nyárssal rögzítsük; vagy a félbe vágott tekercseket csomagoljuk zsírpapírba és egy hercig zsinórral kössük át.

7 megjegyzés:

  1. Csuda guszta! Lepénykenyeret még nem próbáltál sütni? :-) Vagy te csináltad azt is, és én siklottam el felette.... :-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm :) Nem ez bóti :) Egyszer már próbáltam, de most biztosra akartam menni, meg elhasználni a hűtőben lévő csomagot :)

      Törlés
  2. Ágikám, nagyon el vagyok maradva Nálad az olvasással, pótolom hamar, de most nagyokat nyelek, mert ez a Tortilla itt aztaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!♥

    VálaszTörlés
  3. Mi van veled kedves Muskátlim, nagyon régen jelentkeztél?! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Zsuzsa, nagyon kedves vagy, hogy érdeklődsz! :) köszönöm! Valahogy folyamatosan robog az idő; főzés/sütés folyamatos; fotózás akadozó - hamarosan újra a gáton leszek!

      Törlés