2016-02-27

Kence parádé XII: medvehagymás vaj

Nem értem magam. Ez szinte a kencék kencéje és eddig nem szerepelt a kence parádéban. Így lett 12., ami szerencseszám - legalábbis nekem. Ez volt a mez-számom a középiskolai röplabda csapatban.  Most azonban - tadááám!


Megmosott és megszárított medvehagyma leveleket apróra vágunk és szobahőmérsékletű vajjal és ízles szerinti sóval kikeverünk. Ennyi.



Egyszerűségében rejlik nagyszerűsége.
Hátránya, hogy szerintem csak friss medvehagymából készíthető tökéletes minőségben. Akkor viszont kötelező. Naponta. Legalább egyszer. Kivéve, ha elfogy akkor iziben - ez esetben kétszer is készíthető.

6 megjegyzés:

  1. Imádom a medvehagymát. Tényleg egyszerű, de nagyszerű !

    VálaszTörlés
  2. Imádtam röplabdázni/ 2 év/ kosarazni is/ 8 év , BSE/ de a medvehagymát is imádom, lassan mindenbe teszek ami nem édes étel. Jók ezek a kencéid, Ági, azt hiszem meg is csinálom holnap után mert akkor jutok legközelebb friss medvehagymához. Most csak fagyasztott és szárított van itthon.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, Emőke! Ez után az enyhe, semmi tél után is vágyunk a friss és harsogó zöldekre :)

      Törlés
  3. minden alkalommal veszek, amikor piacon járok, és mindenbe, amibe lehet... a fűszervajak meg a kedvenceim :) Most böjtben isteni sima főtt zöldségre ráolvasztva, nem böjtben halra, húsra is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hmmm - szuper ötlet! Én most reggelire (hétvégén) ettem kenyérrel - nem tudtam betelni vele :)

      Törlés