2012-05-24

Függőség

Padlizsán függő vagyok. Z már sírva borul az asztalra, amikor meglátja, hogy ismét dundi lila zöldségeket húzok elő a kosárból. 
Tegnap is ezt történt, így a mai munkahelyi ebéd ismét padlizsános szendvics lett.

A folyamat egyszerű: padlizsánokat megmosom, megtörlöm és fél centis szeletekre vágom.
Teflon serpenyőbe extraszűz olívaolajat cseppentek (nem sokat, mert nincs az az olaj mennyiség, amit a padlizsánszeletek fel ne szívnának!), majd mindkét oldalukat aranybarnára sütöm.




Amikor kihűltek, indulhat a szendvics összeállítása, mely nálam így történt:
barna kenyér vajjal vékonyan megken (igazából ez a lépés ki is hagyható, mert a padlizsánokba azért került zsiradék a sütés során), majd sült padlizsánnal borít.




Erre füstölt sonkaszeletek és sajtszeletek huppantak.

... és hammmm bekap uborka szeletekkel. 

A szendvicskészítés záró akkordja: Z 10 óra körül megjegyzi: nem is olyan rossz ez a padlizsán ...



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése