2012-07-09

Padlizsán grillezve - töltve - rántva

Padlizsán vacsora, gyorsan. Z által elmesélt receptet (valahol látta, olvasta) valósítottam meg és nem bántuk meg!

Két nyúlánk padlizsánt hosszában vékonyan felszeleteltem, néhány percre besóztam; a grill sajtot szeletekre vágtam. 

(foto Z)

Extraszűz olívaolajon a padlizsán szeletek és a sajtok mindkét oldalát pirosra sütöttem.

(foto Z)


A padlizsán szeletekre grillezett sajtot ill. vékonyra szelt sajtot fektettem,

(foto Z)


majd feltekertem helyes kis csomagokká.

(foto Z)

Megkóstoltam, már ebben az állapotában is nagyon finom.

Hagyományos módon bundáztam és gyorsan kirántottam.

(foto Z)

Könnyű, gyors vacsora, de akár vendégváró falatkáknak előre is elkészíthető.
Biztosan rendszeres vendég lesz az asztalunkon.

2 megjegyzés:

  1. Ha az ilyen módon elkészített padlizsánhoz pl. bazsalikom pestót készítesz és azzal öntöd le,még egyszerűbb és talán még finomabb ételt kapsz.
    Ha tepsibe teszed és leöntöd egy gyors-házi paradicsom szósszal, sütőben összemelegíted, az is nagyon finom.
    Nálunk is kedvenc a padlizsán, gyakran készítek hasonló ételeket nyáron.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Daisy, köszönöm a jobbnál jobb ötleteket. A par.szósz sajnos nálunk nem nagyon játszik, mert a férjem nem szereti; a pesto az viszont jöhet:)

      Törlés