2012-07-26

Piacolás

Hurrá, még mindig van sárgabarack. Reggel körbejártam a Bosnyák téri piacot és nagy örömmel láttam, hogy még nagyon sok helyen kapható sárgabarack.
A minőség nem feltétlenül járt párban az árával: a legolcsóbb 250 Ft, a legdrágább 698 Ft volt.
Még úgy érzem, van lehetőség a barackban, úgyhogy beújítottam újabb bő 4 kg kajszit a piac új, őstermelői részén.
Ez a piacrész kicsi, átlátható (más a tulajdonos, mondta az árus), de minden - a friss húson kívül - megtalálható. 
Málna is volt még: 1000 Ft / kg; az áfonya mindenhol 1592 Ft - milyen érdekes - ez persze nem árkartell :)
Készül még a vásárlás eredményéből kovászos uborka.
A szombati bográcsoláshoz is vettem valamit, de mindent a maga idejében.
Annyit azért elárulok, hogy szárnyas lesz. Mármint nem az ételnek lesz szárnya ... őőőőő és nem is nekem - ugyanis az angyalszárnyak láthatatlanok.

6 megjegyzés:

  1. Akkor Te titkon angyal vagy? :))))
    A Bosira én is szeretek kijárni, már ha időm engedi. (Nem messze lakom onnan, pár villamos megálló :) )Van ott agy "vasas" féle bolt, mindenféle konyhai kiegészítőket, meg seprűt, meg bográcsot lehet kapni, szóval kerti dolgokat is, meg izzót, meg elemet,nem tudom, tudod e merre van. Szerintem tök jó árak vannak, vagyis én máshol sokkal drágábban tudtam voltna megvenni egy két dolgot.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A piacon belül? Az arab pasira gondolsz a hátsó bejáratnál? Belelátsz tán a fejembe? A hétvégére szeretnék venni egy nem teflon, olyan régivágású palacsintasütőt ...

      Törlés
    2. Nem arab, szerintem ez magyar. Most így nem tudom pontosan megmondani hol van, de nem bent, hanem kint.Nagyon sok minden van nála, szerintem olyan palacsinta sütő is....
      Egy házikó féle, vagyis én tavaly voltam ott utoljára, de tuti meg van még. Én akkor süti formákat vadásztam, tán alkudni is lehet vele,és azt hiszem be is szerzi ha valami kell. Kint bóklásszál, egy házikó féle azt hiszem, voltak kint bográcsok, kerti locsolók, seprűk, beljebb meg szerszámok, és egy csomó konyhai dolog. Még olyan régi zománcos cuccok is, tejhordó meg ilyenek. Újak. Majd ha mész, azért írd meg, megtaláltad e? Nem olyan nagy amúgy de nem is kicsi ahol árul. Mikor másodjára mentem, nekem is keresnem kellett.

      Törlés
    3. Ma reggel kint voltam, végülis a piac "arab" felöli oldalán, de a másik oldalon van egy kis kutrica - műanyag, fakanál, istenharagja ééééés palacsintasütő.
      Kemény 590 Ft-ért. Hazajött velem, holnap be is fogom dolgozni. :)

      Törlés
    4. Na vajon ez most az volt amit mondottam? kint volt? vagy bent a másik oldalon?

      Törlés
    5. bent volt, de most beugrott, melyiket mondtad :) ott van a lángososnál

      Törlés