2013-01-11

Narancsos lila káposzta

Ez a különleges étel nem jöhetett volna létre Z kreativitása nélkül. 
A maradék bőrös malackarajhoz kellett köretet készíteni, de sem rizst, sem pedig krumplit nem akaródzott készíteni.



Felvetettem, hogy mi lenne, ha egy narancsot karikáznék a párolt káposztába?
Ekkor jött Z ötlete: a két kisebb fej lila káposzta belsejét vágjuk ki és naranccsal megtöltve süssük meg. Nagyon megtetszett az ötlet, azonnal neki is láttam.

Leszedtem a külső leveleket és levágtam a káposztafejek alját.


Kivettem a belsejét és megsóztam.


Egy narancsot meghámoztam, gerezdeket felkockáztam, melyekkel megtöltöttem a káposztákat. Sóztam, borsoztam.


Vékonyra szelt szalonnaszeletekkel betakartam és sütőpapírral bélelt tepsibe ültetve betoltam őket a sütőbe.


Amikor a szalonnák megpirultak, alufóliával befedtem a tepsit és megpároltam a narancsos káposztákat. 15 perc múlva elkészült.


Hideg malacsült és naranccsal töltött lila káposzta. Pazar.


6 megjegyzés:

  1. csillagos 5-ös :) kata

    VálaszTörlés
  2. Ó, Istenem, csak nyelek nagyokat! Ezt a narancsos lilakáposztát biztosan el fogom készíteni, fantasztikus ötlet!!!

    VálaszTörlés
  3. Le a kalappal Z előtt, na és persze Előtted! Tökéletes csapatmunka = egy különleges étel! :)

    VálaszTörlés