2013-06-05

Baconos spárgakrém

Lassan vége a spárga szezonnak, de azért még vannak lehetőségek, melyek mellett nem érdemes elmenni.

Krémet szerettem volna készíteni zöldspárgából, de egy kis csavart - jó, nem igazi csavart - bele kellet csempészni: sült bacont.

10 dkg bacont pirosra sütöttem, a zsírból kivéve apróra vágtam.
A zöldspárgák gerincét elroppantottam, a zsenge részüket megsütöttem a baconzsíron, majd alufóliával lefedve kihűtöttem.

Botmixerrel összezúztam a sült spárgákat, sóztam, borsoztam és összeforgattam az apróra vágott baconnal.



Egy éjszakára behűtöttem, másnap pirítós kenyérrel fogyasztottuk. 
Nagyon jól sikerült; legalábbis nekem nagyon bejön.

2 megjegyzés:

  1. Hohóóóó, micsoda ötlet!!! EZt hétvégén kipróbálom, mielőtt eltűnik a spárga a piacról!

    VálaszTörlés