Lassan vége a spárga szezonnak, de azért még vannak lehetőségek, melyek mellett nem érdemes elmenni.
Krémet szerettem volna készíteni zöldspárgából, de egy kis csavart - jó, nem igazi csavart - bele kellet csempészni: sült bacont.
10 dkg bacont pirosra sütöttem, a zsírból kivéve apróra vágtam.
A zöldspárgák gerincét elroppantottam, a zsenge részüket megsütöttem a baconzsíron, majd alufóliával lefedve kihűtöttem.
Botmixerrel összezúztam a sült spárgákat, sóztam, borsoztam és összeforgattam az apróra vágott baconnal.
Egy éjszakára behűtöttem, másnap pirítós kenyérrel fogyasztottuk.
Nagyon jól sikerült; legalábbis nekem nagyon bejön.
Hohóóóó, micsoda ötlet!!! EZt hétvégén kipróbálom, mielőtt eltűnik a spárga a piacról!
VálaszTörlés:) Gondoltam, hogy Neked bejön :)
Törlés